Van Westerschouwen naar Orleans

Dit reisverslag is verplaatst naar www.slakopreis.nlU wordt binnen enkele seconden doorgeleid naar die site. 


25 augustus

Wie naar Portugal wil, moet eerst België, Frankrijk en Noord-Spanje door. We besluiten ons niet te haasten en – waar mogelijk – de tolweg te vermijden. Het wordt een rustige reis, die ons eerst door Zeeland voert, door de Westerscheldetunnel en langs Terneuzen en Gent. Twee uur na ons vertrek uit Westerschouwen drinken we koffie net voor Lille. Daarvandaan gaan we minstens dertig jaar terug in de tijd en rijden we vanaf Bapaume de D-weg naast de autoroute. Deze 2-baansweg voert ons al golvend langs (geoogste) graanvelden,  maïsvelden en aardappelakkers en door slaperige Noord-Franse plaatsjes. Denk aan 2CV’s (eend), alpinopetten, stokbrood en camembert en je komt in de stemming. 




Wat er wel afbreuk aan doet – maar ons ook erg aan vroeger doet denken – is het grijze wolkendek en de druilregen de hele dag. De tocht gaat verder via de Peripherique rond Parijs naar de Route National 20, ook al zo’n icoon uit tijden zonder veel haast. Wel is deze Route National inmiddels een 4-baansweg en bij de stadjes  gestoffeerd met de typisch Franse bebouwing van supermarkten, garages en andere neringdoenden. 

Zo’n 6 kilometer ten westen van Orleans vinden we een plaatsje voor de nacht op de camperplaats in La Chapelle Saint Mesmin, een rijkelijk met bomen begroeide plek aan de Loire. De plaatsen zijn inclusief elektriciteit en wifi.




We hebben 510 kilometer gereden en hebben daar 9 uur over gedaan, inclusief stops voor koffie, lunch en tanken. 

Overnacht: Campercontact. site nr. 42563
N 47.88537,  E 1.83963