Nog meer Algarve: Albufeira, Faro, Olhao, Tavira

23, 24 september

Je hebt toeristisch, erg toeristisch  en super toeristisch. In de laatste categorie valt zonder enige twijfel Albufeira. We gaan er maandag 23 september vanaf de camping met de bus heen en dwalen door de straatjes vol winkeltjes met toeristensnuis en restaurantjes. Her en der vinden we nog een steegje of trappetje, dat een idee geeft van de oude vissersplaats. Verder is daar niet veel van over en kijken we vooral onze ogen uit op de vele toeristen in de meest wonderlijke outfits. We amuseren ons best een middag maar echt ons kopje thee is dit niet. Gezien de drukte zal dit voor duizenden mensen anders zijn, maar voor ons is Albufeira niet het hoogtepunt van deze reis.  






En eigenlijk geldt dat voor de rest van de Algarvekust ook, zij het in mindere mate. We rijden de volgende dag door en brengen een paar uurtjes door in Faro, daarna in Olhao en als laatste in Tavira. Stuk voor stuk aardige maar niet heel bezienswaardige plaatsen. We dwalen  rond in het oude, in het geheel niet bewoonde stadshart van Faro en laten de sfeer op ons inwerken.. We slenteren langs de haven en de markt met Moorse koepeltjes in Olhao en klimmen in Tavira naar het kasteel, van waaruit we een mooi uitzicht hebben op de rode daken en bewerkte schoorstenen van de stad.









Een prachtig en rustig plaatsje voor de nacht vinden we zo’n 5 kilometer ten zuidwesten van Tavira, op een gedoog-camperplaats aan de lagune. We hebben vandaag  86 kilometer gereden. Het weer is nog steeds zonnig en tussen de 25 en 30 graden.